Είναι υποχρεωτική η δημοσίευση της αναγγελίας του γάμου μου;

Αργία Καθαρής Δευτέρας
Ενημερώνουμε τους αγαπητούς μας φίλους ότι, λόγο της αργίας της Καθαρής Δευτέρας, έχει αλλάξει η κυκλοφορία των εφημερίδων , με αποτέλεσμα οι εκδόσεις του Σαββάτου να κλείσουν την Πέμπτη 07 Μαρτίου, ενώ οι τις εκδόσεις της Τρίτης 12 Μαρτίου δεν θα κυκλοφορήσουν. Για το λόγο αυτό, καθώς και για να αποφευχθούν τυχόν λάθη στις δημοσιεύσεις από τις εφημερίδες, έχουμε απενεργοποιήσει τις ημερομηνίες από 09 - 12 Μαρτίου, προκειμένου να διασφαλίσουμε στο μέγιστο δυνατόν την ποιότητα των υπηρεσιών που σας προσφέρουμε.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση που δείχνετε!

Η απάντηση εδώ είναι ΝΑΙ (αλλά υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις). Το άρθρο 1369 Ν.1250/1983 του αστικού κώδικα, ορίζει σχετικά με αυτό το θέμα ότι οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν. Δείτε την γνωστοποίηση του μέλλοντος γάμου μου. Εδώ γεννάται το ερώτημα:

- Ποιος είναι ο ορισμός της ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΛΗΣ;

Πόλη ορίζετε η περιοχή όπου κατοικούν 10.000 κάτοικοι. Άρα όταν στην περιοχή όπου κατοικούμε ζουν από 10.000 κάτοικοι και πάνω, είναι υποχρεωτικό να δημοσιεύσουμε στην τοπική εφημερίδα. Εδώ όμως προκύπτει το θέμα ότι η εφημερίδα πρέπει να είναι ημερήσιας κυκλοφορίας (δλδ να κυκλοφορεί σε καθημερινή βάση) για να βάλετε την αναγγελία γάμου σας, όμως δεν κυκλοφορούν όλα τα τοπικά μέσα καθημερινά !

Για το λόγο αυτό καλό θα ήταν να ρωτήσετε τον υπεύθυνο που θα κάνει τον έλεγχο των εγγράφων σας για το ποια εφημερίδα τον καλύπτει, καθώς αρκετοί ερμηνεύουν "όπως καταλαβαίνουν" τον νόμο.