Ποια εφημερίδα να επιλέξω;

Το θέμα επιλογής της εφημερίδας είναι εν μέρει καθαρά προσωπική υπόθεση.

Τα κριτήρια ωστόσο έχουν κάποιους περιορισμούς, ιδίως αν κατοικείτε εκτός τους λεκανοπεδίου της Αττικής.

Σύμφωνα με το άρθρο 1369 του ν.1250/82 θα πρέπει η δημοσίευση να πραγματοποιηθεί σε ημερήσια εφημερίδα του τόπου κατοικίας σας. Ωστόσο, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιοι υπάλληλοι των δήμων είτε να μην γνωρίζουν τι προβλέπει ο νόμος, είτε να κάνουν τα στραβά μάτια προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πολίτες.

Από την άλλη οι ιερείς, όταν πρόκειται για θρησκευτικό γάμο, αγνοούν τελείως αυτό το κομμάτι, μάλιστα αρκετοί από αυτούς προτείνουν κάποιες αθλητικές εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας που είναι ποιο οικονομικές, ενώ και κάποιοι τους οποίους ευχαριστούμε πολύ, αναφέρουν την υπηρεσία μας για την ποιο εύκολη εξυπηρέτηση των μελλονύμφων.

Έτσι λοιπόν, αν δεν είστε κάτοικος Ν. Αττικής, ελέγξτε το έντυπο με τα δικαιολογητικά που παρέχουν οι περισσότεροι δήμοι και ενορίες ή κάντε τους μια ερώτηση σχετικά με αυτό το θέμα, προκειμένου να σας διευκρινίσουν αν θα δεχθούν εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας ή θέλουν αποκλειστικά εφημερίδα τοπικής κυκλοφορίας.

Όπως γίνετε αντιληπτό εδώ, καθώς έγκειται στην κρίση του κάθε αρμόδιου το θέμα αυτό, δυστυχώς δεν μπορούμε να σας ξεκαθαρίσουμε ποια εφημερίδα θα δεχθούν τελικά.